Borek avec épinards et feta

  • 30min + 30min repos
  • 4P
  • Easy

Une tarte salée aux épinards et à la feta, faite de rouleaux de pâte filo.
Préparer un borek ou tarte aux épinards est super gratifiant et super facile.
On fourre, on enroule, on cuit et c’est prêt ! Attention, qui y goûte y devient accro !

Ingrédients

1 paquet de pâte filo
400 g d’épinards frais
250 g de feta
1 oeuf, blanc et jaune séparé
Poivre, sel et noix de muscade
2 gousses d’ail
100 g de beurre fondu
Graines de pavot

Préparation

Smelt een klont boter in een grote pan, laat de geraspte look even aankleuren, hou opzij.

In dezelfde pan laat je spinazie slinken, roer er op einde de gebakken look bij en kruid met peper, zout en muskaatnoot, laat eventueel in een vergiet uitlekken moest je vloeistof hebben.

Doe in een kom en verkruimel er de feta onder en het eiwit.

Leg een vel deeg open op een plank of plaat en bestrijk met boter.

Leg een horizontale band vulling op het deeg en rol het op zoals een worst en draai op zichzelf in slakvorm, leg op bakpapier, ga zo verder met de rest, met de worsten vorm je een cirkel.

Meng de dooier met de rest van de boter en borstel erover, besprenkel met maanzaad.

Laat een 30’ rusten en bak 20 min aan 150°.

Eet lauw. Kan nadien ook weer opgewarmd worden.