Poulet au four au romarin, citron et ail

  • 40min
  • 3P
  • Easy

De sappigste kip met een krokant velletje maak je in je oven met een beetje stoom. Met de gekonfijte look en citroen maken we er een topsausje bij.

Ingrediënten (voor 3 personen)

1 volledige kip van ongeveer 1,2 kg
4 à 5 takken rozemarijn
1 citroen
1 bol look
3 el olijfolie
Zwarte peper van de molen
Zout
250 ml kippenbouillon

Bereidingswijze

Wrijf de kip helemaal in met olie en kruid binnen- en buitenkant met peper en zout.

Bind de pootjes samen met wat touw.

Leg in een ovenschaal met de doormidden gesneden look, citroen en rozemarijn.

Steek in een voorverwarmde oven van 195-200° met low stoom percentage.

Na een 20-tal minuten mag je geregeld je kip overgieten met de jus.

De kip is gaar wanneer de jus klaar is en er geen bloed meer bij zit als je de kip opheft en kantelt.

Haal de kip uit de ovenschaal en snij in stukken. Giet het vet weg uit de schaal en zet op het vuur, knijp de look en citroen erin uit, laat even bakken en blus met bouillon.

Kruid met peper en zout en zeef door.

Leg de kip weer in de ovenschaal met de saus erover en warm 5 minuten weer op in de oven.

Serveer met frietjes of kroketten, appelmoes en sla met mayonaise.

Partner

In samenwerking met AEG