Groene curry met scampi en courgette

Ingrediënten (voor 4 personen)

Arachideolie om in te bakken
1 zak black tiger scampi’s ontdooid en gepeld, darmkanaal eruit
1 ajuin fijn gesneden in blokjes
4 cm gember fijn gesneden
4 teentjes look geraspt
1 bakje gele kerstomaatjes
2 courgetten (geel/groen) gesneden in lange reepjes
1 gele paprika in reepjes gesneden
2 el Thaise green curry kruiden
2 rode chili pepers grof gesneden
400 ml kokosroom
2 el vissaus
Peper en zout

Garnituur:
Limoen in 4 gesneden
1 bot Thaise basilicum grof gesneden
1 bot Koriander grof gesneden

200 g Basmati rijst

Bereidingswijze

Kruid de scampi’s met peper en zout, bak ze kort en krachtig bruin aan beide kanten.

Schep ze uit en ze hou warm.

Voeg wat extra arachideolie toe, bak de ui, look en gember aan samen met de green curry kruiden.

Voeg tomaatjes, courgette en paprika toe.

Blus met de kokosroom en vissaus en laat 3-4 min opkoken.

Leg er de scampi’s bij en werk af met de garnituren.

Kook de rijst zoals op verpakking en serveer erbij.

Partners

In samenwerking met Santa Maria.