Mosselen met mosterd-roomsaus

Ingrediënten (voor 4 personen)

50 g boter
1 grote ui fijngesneden
2 selderstengels fijngesneden
4 kg mosselen
200 ml witte wijn
250 ml room
2 el Dijon-mosterd
2 teentjes look
20 gr (1 zakje) mosselkruiden Sant Maria

Garnituur:
Platte peterselie grof gesneden
1 Frans brood

Bereidingswijze

Laat ui en selder even opstoven.

Voeg mosselkruiden toe alsook de mosselen en 200 ml witte wijn.

Laat een paar min opkoken met het deksel erop.

Schep de mosselen eruit en voeg bij het kookvocht de room en mosterd toe.

Klop goed los, laat wat inkoken en voeg mosselen opnieuw toe.

Eens de mosselen op zijn, haal ze van het vuur.

Meng onder elkaar met de peterselie.

Dop de heerlijke jus op met stukjes stokbrood.

Partners

In samenwerking met Santa Maria.