Aardbeientaart

  • 2u30
  • 6P
  • Next level

Een zachte gistdeeg bodem, gebakken met lekkere vanillepudding in en daarop veel verse aardbeien, is er een mooiere manier om de eerste aardbeien te vieren?? Love love love!

Ingrediënten voor 1 taart van 6 personen

Gistdeeg:
10 g verse gist
65 ml koud water
1 ei
250 g bloem
100 g koude boter in kleine blokjes
15 g suiker
1 tl zout

Vulling – banketbakkersroom:
500 ml melk
5 dooiers
1 vanillestok
90 g suiker
30 g maïzena

Garnituur:
500 g aardbeien
2 el aalbessen gelei
Citroensap

Bereidingswijze

Meng het gist los in het water.

Doe alles in een keukenrobot met de K-palet.

Laat alles kort mengen tot je min of meer een bal krijgt.

Niet te lang kneden, dat geeft een elastisch deeg!

Stort alles uit op je werkblad, kneed kort tot een bal met wat extra bloem.

Wikkel in plastiek folie en laat 2 u opstijven in de koelkast.

Maak intussen je banketbakkersroom.

Klop de dooiers los met suiker, vanillemerg, maïzena en een scheut melk.

Breng de melk aan de kook met de uitgeschraapte vanille stok.

Giet de helft van de kokende melk bij het eiermengsel, klop los.

Giet alles samen in de pot en breng al roerend aan de kook, laat 1 min al roerend doorkoken.

Giet in een schaal en bedek met plastiekfolie om geen velletje te vormen, laat volledig afkoelen.

Warm de oven voor op 180°.

Rol het deeg uit met wat bloem tot 3 à 4 mm, of rol uit tussen 2 bakpapieren als je daar zekerder bij voelt.

Vet de bakvorm in en bestuif rondom rond met bloem.

Leg het deeg erin, duw goed aan in de zijkanten en rol met je deegrol over de vorm, zo snij je egaal het overtollige deeg weg, prik gaatjes in de bodem met een vork.

Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit die egaal uit op de bodem van de taart.

Bak 20 à 25 min.

Laat helemaal afkoelen.

Meng de gelei met het citroensap.

Snij de aardbeien doormidden en schik op de taart.

Strijk de aardbeien in met de gelei.

Werk de zijkant van de taart af met poedersuiker .