Aperol Spritz

  • 10min
  • 1P
  • Easy

Xmass pimped!

Aperol is een super populair aperitief om mee te klinken! Voor Kerst heb ik een extra feestelijke versie gemaakt met veenbessen en rozemarijn. De gepimpte ijsblokken zijn een geweldige manier om dit aperitief helemaal party proof te maken!

Ingrediënten (per persoon)

8 ml Aperol
15 ml cava
10 ml tonic
1 tros rode bessen
1 schijf sinaasappel
1 tak rozemarijn

Ijsblokken
Veenbessensap en water
Rode bessen, veenbessen en rozemarijn takjes als versiering

Bereidingswijze

De dag ervoor ga je je ijsblokvormpjes vullen, de helft ervan met veenbessensap en de andere helft met water. In het water zie je de versiering mooi zitten dus daar gaan veenbessen of rode bessen met takjes rozemarijn in, laat ze opstijven in de diepvries.

In een groot bolglas giet je de Aperol, tonic en cava.

Per glas doe je er 2 veenbessensap ijsblokken in en ook een paar ijsblokken met bes en rozemarijn.

Nog een schijfje sinaasappel, een tak rozemarijn en een rietje erbij, let’s get that party started!

Aperol Spritz is ontstaan in de regio Veneto in Italië en werd daar traditioneel gedronken als aperitief om de eetlust op te wekken.

Aperol Spritz wordt vaak gedronken als aperitief, maar kan op elk moment van de dag worden genoten als verfrissende cocktail. Het is vooral populair tijdens de zomermaanden en op terrassen en bij feestelijke gelegenheden.

Aperol Spritz heeft een licht bittere smaak vanwege de Aperol en een zoete smaak vanwege de prosecco, met een vleugje sinaasappel.