Appelcake

  • 1u45
  • 8P
  • Easy

Ingrediënten (voor 8 personen)

400 g zelfrijzende bloem
100 g amandelpoeder
280 ml honing
2 vanillestokken
Snuifje zout
4 eieren
200 g boter
160 ml melk (naar keuze)
3 grote appels jonagold
bloemsuiker
1 citroen

Bereidingswijze

Klop margarine, honing, vanille, amandelpoeder en 1 ei onder elkaar.

Voeg de bloem, melk, de overige eieren en een snuifje zout toe

Meng alles samen tot een glad deeg.

Vet bakvorm ( 22 cm diameter) in en bestuif met bloem.

Giet beslag erin, werk af met schijven ongeschilde appel en bestrooi met bloemsuiker.

Bak 90’ aan 160°, doe de test met saté stok (als deze er droog uit komt is cake gaar).

Laat afkoelen op rekje.

Afwerking

Werk af met sneetjes appel, zeste en sap van citroen.

Druip honing over de cake.

Bestrooi met bloemsuiker.

Tip

Vervang de appels door peren , mango, ananas …

Ja, de cake kan worden ingevroren. Zorg ervoor dat de cake volledig is afgekoeld voordat je hem in de vriezer bewaart.