Asperges met mousselinesaus en garnalen

  • 35min
  • 4P
  • Next level

Witte en groene asperges, mousselinesaus met verse kruiden en daarop handgepelde Noordzeegarnalen. Dat is nu toch wel echt eens genieten! Klassiekers blijven altijd top!!

Ingrediënten (voor 4 personen)

500 g witte asperges
250 g groene asperges
400 g Noordzeegarnalen handgepeld

Verse kruiden mousseline:
3 eierdooiers
125 g plantaardige boter op kamertemperatuur
2 el water
Sap van 1 citroen
Peper en zout
1 goeie el half opgeklopte room
2 el fijngesneden bieslook
2 el fijngesneden platte peterselie
2 el fijngesneden dille

Bereidingswijze

Asperges:
Schil de witte asperges, van onder het kopje naar beneden en snij onderkanten gelijk.

De groene hoeven niet geschild te worden, wel de stugge driehoekjes aftrekken en onderkant er afsnijden.

Kook de witte asperges 4 minuten gaar in ruim kokend zout water en voeg op het laatste de groene asperges toe. Daarna leg je ze op een bord bedekt met een handdoek.

Mousselinesaus:
Zet een steelpan met water met een glazen kom erin, op het vuur.

De onderkant van de kom mag juist het water raken.

Doe de dooiers, water, peper, zout en citroen erin en klop los.

Zet het vuur aan en laat lichtjes borrelen.

Klop tot je een stevig schuim krijgt.

Voeg nu stukje voor stukje de plantaardige boter toe.

Eens alles luchtig geklopt, eens proeven en eventueel bijkruiden met peper en zout.

Nu heb je een Hollandaise saus, klop er de eetlepel opgeklopte room bij en je hebt mousseline saus.

Meng de fijngesneden verse kruiden onder de saus.

Dresseer de asperges op de borden, verdeel er de mousselinesaus over en werk af met de garnaaltjes en nog wat takjes verse kruiden.

Tip

Clarifiëren is niet nodig met dit plantaardig alternatief.

Je kan de asperges ook stomen.

Partners

In samenwerking met Solo.