Avocado Cheesecake

  • 30min + 1 nacht koelkast
  • Easy

Deze avocado cheesecake met zijdezachte vulling en krokante bodem is altijd een succes. De bordjes worden zelfs schoon gelikt.

Ingrediënten voor de bodem

100 gr Choco Grace koekjes of volkoren zandkoekjes
20 gr amandelpoeder
25 gr walnoten
40 gr kokosolie
snuifje zout

Ingrediënten voor de vulling

2 zachte advocado’s (+/- 350 gr)
600 gr roomkaas
200 gr verse kaas
sap van 2 limoenen
zeste van 1 limoen
100 ml kokosolie
2 el honing
witte chocolade

Bereidingswijze

Knip het boterpapier in het juiste formaat.

Klik het vast op de bodem van de bakvorm.

Doe de ingrediënten voor de bodem samen in de cutter en mix.

Vul de bakvorm met het mengsel en verdeel egaal.

Bak 10 minuten op 180°C.

Doe ondertussen de avocado’s in de cutter samen met de limoenzeste, het limoensap en de honing.

Mix tot een homogene, gladde massa en meng regelmatig met de spatel.

Voeg de roomkaas, kokosolie en verse kaas toe en mix opnieuw.

Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen.

Giet het mengsel over de bodem.

Klop de luchtbellen eruit.

Laat de avocado cheesecake 1 nacht opstijven.

Dompel de bakvorm even in warm water zodat je de cake makkelijker uit de bakvorm krijgt.

Haal de cheesecake voorzichtig uit de bakvorm.

Rasp er witte chocolade over.

Smullen maar!

Belangrijk

Laat de kazen op kamertemperatuur komen alvorens je aan het recept begint.

Voor het lekkerste resultaat is het belangrijk om de cheesecake 1 nacht te laten opstijven.

Ja, het is het beste om rijpe avocado’s te gebruiken voor Avocado Cheesecake. Zorg ervoor dat de avocado’s zacht aanvoelen en gemakkelijk te pureren zijn.

Ja, je kunt Avocado Cheesecake invriezen. Zorg ervoor dat de cheesecake volledig is afgekoeld voordat je hem in een luchtdichte verpakking in de vriezer plaatst. Ontdooi hem in de koelkast voordat je hem serveert.