Avocadotoast met spiegelei

  • 15min
  • 1P
  • Easy

Ingrediënten

Voor 1 persoon
1 rijpe avocado
1 volkorenboterham
boter
1 biologisch ei
kokosolie

Instructies

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het zorgt voor voldoende energie om de week- of schooldag goed te starten. Grace helpt vaak mee met de bereiding van het ontbijt. Als we ons niet overslapen, natuurlijk. Voor een ontbijt met eieren is Grace er als de kippen bij. Ze zou een hele dag eitjes eten en met haar vork in een spiegelei prikken, zodat de dooier uitloopt, vindt ze heerlijk.

1. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit.
2. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in schijfjes.
3. Toast de boterham en besmeer hem met boter.
4. Leg de schijfjes avocado op de boterham.
5. Smelt wat kokosolie in een pan en bak het ei tot het eiwit gestold is, maar de eierdooier nog vloeibaar is.
6. Leg het spiegelei voorzichtig op de boterham.

Dit recept is afkomstig uit het boek “Op de groei 3“.

Tips

Deze avocadotoast is ook lekker als lunch of avondmaal.

Je kind kan:
De avocado in schijfjes snijden met een onscherp mes.
Het brood toasten.
De boterham besmeren met boter.
De schijfjes avocado op de boterham leggen.

Ja, je kunt de avocado van tevoren prakken en bewaren in de koelkast. Let er wel op dat de avocado snel bruin kan worden, dus bewaar het afgedekt met plasticfolie.

Ja, je kunt de avocadotoast ook als lunch of diner eten en eventueel extra ingrediënten toevoegen, zoals kipfilet, hummus of gegrilde groenten.