Basilicumpesto

  • 15min
  • 1 pot 400gr
  • Easy

Verse pesto is heel dankbaar om in huis te hebben. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en het is zooo veel lekkerder als je de pesto vers maakt. Je kan er ook zo veel gerechten mee op smaak brengen, roeren door pasta, risotto, rijst of gebruik het in een pesto-omelet.

Ingrediënten

100 g verse basilicumblaadjes
100 g parmigiano reggiano in stukjes
70 g pijnboompitten
2 à 3 teentjes look
Zwarte peper van de molen
1 snuifje zout
Sap van 1 citroen
6 el olijfolie

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een cutter en mix tot je een ongeveer gladde massa hebt maar met nog stukjes in.

Proef en kruid eventueel bij, vind je hem te dik voeg dan scheutje water bij.

Ik maak pesto liever klaar in cutter dan een blender dan heb je nog lekkere bite.

In de blender wordt fijner en romiger gemixt, kan ook, jij kiest.

Bewaar in pot met deksel in de koelkast, bewaart tot 1 week.

Ja, je kunt basilicumpesto invriezen voor later gebruik. Bewaar het in een luchtdichte container en vries het maximaal 6 maanden in.

Basilicumpesto kan worden gebruikt als pastasaus, als smaakmaker voor salades, als dipsaus of als topping voor gegrilde groenten.

Ja, je kunt lactosevrije kaas gebruiken of de kaas weglaten om de basilicumpesto lactosevrij te maken.