Bavarois van framboos

  • 1u - 3u koelkast
  • 6P
  • Next level

Ingrediënten (voor 6 personen)

Amandelbiscuit:
80 g poedersuiker
80 g amandelpoeder
2 eieren
50 g gesmolten boter afgekoeld
1 vanillestok

Frambozenbavarois:
300 g diepvries frambozen
3 gelatineblaadjes (10,5 g)
450 ml slagroom
50 g fijne suiker
1 el bloemsuiker
Sap van 1 citroen

Frambozenspiegel:
150 ml frambozen coulis
1 gelatineblaadje (3,5 g)

250 g verse frambozen
Poedersuiker

Bereidingswijze

Voor de biscuit:
Klop de eieren met de suiker en vanille schuimig op, meng er de boter en amandelpoeder onder.

Giet in een inox cirkel van 19 cm diameter en bak 20 min. in voorverwarmde oven van 180°.

Laat afkoelen en snij de biscuit los langs de rand van de cirkel.

Was de cirkel af, zet hem op loodrechte plaat bekleed met bakpapier, en bekleed hem met een plastiek band, de breedte van de cirkel, die je, als hij opgesteven is, voorzichtig mooi kan verwijderen.

Plaats hierin de gebakken afgekoelde biscuit.

Voor de bavarois:
Week de gelatine in ruim koud water.

Mix de ontdooide frambozen, zeef goed door en duw uit in een pannetje.

Deze dan mengen met de suiker en heel lichtjes opwarmen, zeker niet koken, de gelatine uitknijpen en eronder roeren tot het gesmolten is, laat even wat afkoelen moest het te warm aanvoelen.

De slagroom half opkloppen tot je pieken ziet met de bloemsuiker.

Giet het frambozenmengsel erbij en meng tot het een egale roze kleur heeft.

Giet op de amandelbiscuit en zet 2 u in koelkast.

Voor de frambozenspiegel:
Laat de gelatineblaadjes weken in ruim koud water.

Wring uit en roer deze in de frambozencoulis die je eerst licht opgewarmd hebt.

Laat wat afkoelen en giet over de bavarois.

Plaats opnieuw 1u in de koelkast om op te stijven.

Werk af met verse frambozen en poedersuiker.

Snij stukken met een mes in warm water.

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.