Bbq saus homemade

  • 25min
  • Easy

Deze saus is een must have om bij je bbq gerechten te serveren. Ook bij ribbetjes, eens ze gaar zijn ermee lakken en afbakken. Lichtjes spicy, sweet en sticky en btw super easy! Zo heb ik het graag, experimenteer zeker met andere droge kruiden in je kruidenkast.

Ingrediënten

480 g tomatenketchup
60 ml appelazijn
250 g bruine suiker
120 g mosterd
1 kl gerookt paprikapoeder
1 el paprikapoeder
1 kl chilipoeder
2 kl ajuinpoeder
4 teen geraspte look
1 kl look
1 el zwarte peper van de molen
40 ml Worcestersaus

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten samen in een hoge pot en laat 20min zacht sudderen en inkoken.

Proef en kruid eventueel bij als je meer zout, zoeter of kruidiger wil.

Zeef door in pot, laat afkoelen, draai deksel erop en bewaar in koelkast.

Bewaart ongeveer 3 weken in koelkast. Je kan hem even weer laten opkoken als je hem langer wil houden.

Ja, je kunt de BBQ saus invriezen. Bewaar de saus in een luchtdichte container en vries deze tot 3 maanden in.

Ja, BBQ saus kan ook gebruikt worden als dipsaus voor bijvoorbeeld groenten of aardappels.

BBQ saus is een veelzijdige saus die goed past bij verschillende soorten vlees, waaronder kip, varkensvlees, rundvlees en lamsvlees.