Bechamelsaus

  • 15min
  • 4P
  • Easy

Zo maak je de enige echte bechamelsaus! Een heerlijke basissaus of witte saus in de volksmond. Ideaal over gestoomde bloemkool bijvoorbeeld.

Ingrediënten

700 ml koude melk
30 g boter
40 g bloem
Snuifje witte peper
Snuifje zout
Muskaatnoot

Bereidingswijze

Laat de boter smelten en goed schuimen in een hoge pot.

Voeg in 1 keer alle bloem toe en meng krachtig alles goed door elkaar zodat de bloem en boter homogeen gemengd zijn.

Laat 2 minuutjes verder bakken zodat je geen bloemsmaak krijgt.

Voeg de helft van de koude melk toe en roer krachtig met klopper de klonters weg en roer tot een gladde dikke massa.

Voeg nu de rest van de melk toe en roer met klopper tot een gebonden witte saus.

Kruid met peper zout en rasp er wat muskaatnoot bij.

Je kan er eventueel een paar druppels citroensap bijvoegen om de smaak van de saus op te frissen.