Carpaccio van Sint-Jacobsvruchten en bloemkool met granaatappel

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten (voor 4 personen)

400 g Sint-Jacobsvruchten
¼ bloemkool
1 limoen
½ granaatappel
¼ bos koriander
Peper en zout

Vinaigrette:
1 limoen
½ granaatappel
2 el rijstazijn
4 el olijfolie
Piment d’Espelette
Zout

Bereidingswijze

Maak de vinaigrette: pers het sap van de halve granaatappel in een fruitpers. Meng 2 eetlepels van het sap met het limoensap, het zout en de piment d’Espelette, en roer de olijfolie eronder.

Snij met een mandoline flinterdunne sneetjes bloemkool. Snij met een scherp mes fijne sneetjes van de Sint-Jacobsnoten en vooraf geschilde limoen.

Dresseer op een grote schotel, of direct op de 4 bordjes. Strooi er granaatappelpitten over en leg er de korianderblaadjes tussen.

Besprenkel met vinaigrette, peper en zout. Tast onmiddellijk toe. Je kan de vinaigrette ook apart serveren, zodat iedereen er naar smaak kan toevoegen.

Tip

Om het snijden van de Sint-Jacobsvruchten makkelijker te maken, kan je ze 1 uur ervoor in de diepvriezer steken om ze te verstevigen.

Partners

In samenwerking met Delhaize

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.