Cheeseburger

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Cheeseburgers for the win! Met een dubbele laag kaas een vlees graag! Op deze manier serveer je ze een beetje ‘The american style’…klassiek afgewerkt met mayo, ketchup en een vers uitje… Hoe crazy lekker ziet dat eruit, geef toe!

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 zachte hamburger broodjes
4 dikke rundsburgers + klont boter om te bakken
8 sneetjes chesterkaas
Verse mayonaise
Ketchup
1 ui in fijne ringen
Zoetzure augurk in sneetjes
4 blaadjes iceberg sla

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 200°.

Snij de broodjes doormidden, bak de snijkant met wat boter in de pan of steek ze even in de oven net voor je ze gaat vullen.

Snij de rundsburgers in 2, rol er balletjes van en druk ze weer helemaal plat tussen plastiekfolie, zodat je 8 dunne grote vleesburgers hebt, kruid met peper en zout en bak ze kort en krachtig aan langs beide kanten.

Leg er de kaassneetjes op en steek ze even in de oven om ze te laten smelten.

Leg ze dubbel tussen het opgewarmd broodje, serveer met mayo, ketchup, verse ui en augurk en de sla ertussen.

Zet uw tanden erin, smakelijk!

Rundergehakt is het meest gebruikelijke vlees voor hamburgers, maar je kunt ook gehakt van kip, kalkoen, varken of lam gebruiken.

Ja, je kunt een vegetarische cheeseburger maken met een vegetarische burger, zoals een falafelburger, bonenburgers of groenteburgers.