Cheesecake

  • 1u30
  • 8P
  • Next level

Een cheesecake met koekjesbodem en roomkaastopping. Een friszure taart om u tegen te zeggen, het vergt wat tijd maar is uitendelijk niet zo moeilijk om te maken… Kijk eens wat een beauty! Yes, I say cheeeeeese met heel veel plezier!

Ingrediënten (voor 8 personen)

Bodem:
200 g zandkoekjes
Snuif zout
90 g gesmolten boter

Vulling:
700 g volle roomkaas
200 g volle platte kaas
250 g bloemsuiker
1 vanillestok
1 tl zout
70 g bloem
Sap en fijne zeste van een citroen
400 ml room (30%)
8 eieren

Topping:
150 g platte kaas
150 g roomkaas

Bereidingswijze

Cutter de koekjes tot zand, meng met de boter en zout en duw die in een cirkel van rond de 28cm diameter of springvorm en druk goed aan met pureestamper bvb.

Bak 15 min aan 175°.

Verhoog te temperatuur naar 225°.

Klop de eieren los, doe ze bij de roomkaas en meng alles met een klopper tot een gladde massa.

Meng er de rest van de ingrediënten onder en giet in de bakvorm.

Bak 10 min aan 225°, verlaag de temperatuur naar 170° (hou oven gesloten!) en bak nog 50 minuten, zet oven uit en laat nog 1 u in oven afkoelen.

Zet hem daarna min 4 u in koelkast.

Snij met fijn lang mes de taart los van vorm.

Klop roomkaas en platte kaas onder elkaar en smeer er boven op.

De cirkel die ik gebruik is 18 cm diameter en 10 cm hoog.

De cheesecake is gaar als de buitenkant stevig aanvoelt en er een lichte trilling in het midden van de cheesecake is wanneer je hem voorzichtig beweegt. De cheesecake zal nog steviger worden tijdens het afkoelen.

Ja, je kunt cheesecake invriezen. Wikkel de cheesecake goed in plasticfolie en plaats hem in een luchtdichte container voordat je hem in de vriezer plaatst. Laat de cheesecake ontdooien in de koelkast voordat je hem serveert.

Nee, het is niet nodig om de cheesecakebodem voor te bakken. Het is voldoende om de koekkruimels te mengen met de gesmolten boter en suiker en deze in een springvorm te drukken voordat je de vulling toevoegt.