Chicken Alfredo fettuccini

  • 30min
  • 2P
  • Easy

Top Italiaanse klassieker met boter en Parmezaanse kaas. Ik draai er extra gebakken kip en spinazie onder en ja, heel veel Parmezaan. Weinig inspanning, maximaal genot!

Ingrediënten (voor 2 personen)

200 g fettuccini al dente gekookt + 2 à 3 pollepels warm kookvocht
1 klont boter
150 g verse geraspte Parmezaanse kaas
200 g spinazie
200 ml room
200 g kippenbillen vlees in kleine blokjes gesneden
1 kl lookpoeder
1 tl zwarte peper
½ tl zout
2 el olijfolie

Bereidingswijze

Meng de blokjes kip met de droge kruiden en olie in een kom, warm pan op en kleur de blokjes rondom rond goed aan, haal ze eruit en zet even opzij.

Smelt een klont boter in zelfde pan en voeg 100 g Parmezaan, room en 1 pollepel kookvocht toe en roer stevig tot de saus wat ingekookt is en er romig uitziet.

Voeg vlees, spinazie en pasta toe, roer alles onder elkaar, voeg steeds kookvocht toe als het te droog wordt.

Werk af met de rest van de geraspte parmezaan.

Tip

Wil je het helemaal vegetarisch dan kan je er ook gebakken courgette of gebakken paddenstoelen onder mengen.

Nee, het gerecht is niet geschikt om in te vriezen omdat de saus kan gaan schiften en de textuur kan veranderen.

Ja, je kunt de saus en de kip van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. Wanneer je het gerecht wil serveren hoef je alleen de pasta te koken en alles samen te voegen.

Een simpele salade met een vinaigrette of knoflookbroodjes passen goed als bijgerecht bij dit gerecht.