Chili con carne

  • 30min
  • 8P
  • Easy

Chili con carne maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Het is een kruidige stoofpot met vlees, bonen, tomaat en groenten, hartverwarmend en zeer smaakvol. Wat taco’s, zure room en koriander erbij en het is feest aan tafel! Ik maak altijd een extra grote portie om in te vriezen.

Ingrediënten (voor 8 personen)

500 g rundergehakt
2 el arachideolie
1 grote zoete ui
5 teen look
½ venkel
1 rode paprika
1 groene chilipeper
400 g blik rode bonen uit blik, gespoeld
250 g kikkererwten uit blik, gespoeld
400 g tomaat in blokjes
700 g passata
1 kl gerookt paprikapoeder
250 ml rode wijn
1 kaneelstok
1 el oregano
1 el korianderzaad
1 kl venkelzaad
1 kl komijnzaad

Serveer met taco’s
zure room
Mengeling van verse en grof gehakte peterselie, munt en koriander

Bereidingswijze

Neem een grote gietijzeren pot, verwarm die en laat hierin het venkelzaad, koriander en komijnzaad roosteren. Daarbij komt een subliem aroma vrij.

Giet de mengeling in een vijzel en kneus grof.

Giet de olie in de pot en stoof de fijngesneden ui en look erin, laat lichtjes aankleuren,

voeg vlees toe en plet het fijn met een vork, laat goed meebakken.

Hak de venkel, paprika chili fijn en voeg toe.

Blus met de wijn, de passata en voeg rest van de ingrediënten toe, kruid met zout, zet het deksel erop en laat min 40 min sudderen, roer af en toe.