Chimichurri

  • 15min
  • Easy

Dit is een smaakbom met veel verse kruiden en pit. Heerlijk op gegrild vlees maar ook bij vis en gegrilde groenten, klein beetje vakantie in een kommetje!

Ingrediënten

1 sjalotje
1 rode puntpaprika
Halve rode peper, zonder zaadlijsten
1 teentje look
1/2 bos peterselie
1/2 bos bladpeterselie
Handvol verse oregano
Handvol basilicum
3 el rode wijnazijn
10 cl olijfolie
Fleur de sel

Bereidingswijze

De zaadlijsten van de puntpaprika en de rode peper verwijderen en super fijn snijden.

Sjalotje en look fijn versnipperen.

De kruiden plukken en fijn snijden.

Meng alle ingrediënten met de olijfolie en rode wijnazijn en kruid bij naar wens.

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.