Wok met kip, broccolini en five spices

  • 20min
  • 2p
  • Easy

Een heerlijke makkelijke Chinese wok met kip waarmee je een beetje vakantie op je bord tovert, dankzij de zeer aromatische en smaakvolle five spices kruiden die het verschil maken!

Ingrediënten (2 personen)

250 g kippendijenvlees zonder vel of been
250 g broccolini
100 g bloem
2 kl Santa Maria five spices kruiden
Peper en zout van de molen
1 rode ui
3 tenen look
1 handvol cashewnoten
1 grote rode peper
Ghee of olie om te bakken

Saus
3 el soja saus
2 el honing
Sap van ½ citroen

Bereidingswijze

Snij het vlees in blokjes, doe in een kom en meng er 2 koffielepels five spice kruiden onder, kruid met peper en zout, meng goed onder elkaar en meng er dan de bloem onder. Warm je pan op vuur met wat ghee, schud overtollige bloem eraf en bak de kip aan beide kanten mooi goudbruin, tot ze helemaal gaar en gekleurd zijn, leg op een bord, hou opzij.
Roer soja, citroensap en honing onder elkaar.

Snij look, ajuin en rood pepertje in fijne schijven en kleur kort en krachtig aan in beetje ghee in dezelfde pan, voeg bij de gebakken kip. Voeg beetje ghee in de pan en wok de broccolini er kort en krachtig een 3-tal minuten in. Blus met de saus, laat even inkoken en voeg de gebakken kip en groenten weer toe, meng alles goed onder elkaar en serveer met of zonder rijst.

Je kan de kip 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Je kan het ook afgedekt invriezen. Om op te warmen in de koelkast ontdooien en regenereren in oven of in microgolf.

Partner

In samenwerking met Santa-Maria