Chocoladepudding

  • 30min
  • 6P
  • Easy

Eéns je chocolade pudding zelf gemaakt hebt, ga je voor niks anders meer. Je hebt er niet zot veel ingrediënten voor nodig en je draait het ook in 123 in elkaar. Ik eet hem het liefst met wat slagroom op. Mijn mémé kocht die altijd in potjes voor ons. 🙂 Heerlijk nostalgisch voor mij!

Ingrediënten voor 6 glaasjes

750 ml melk
1 vanillestok
250 g kokosbloesemsuiker
9 dooiers
50 g maizena
150 g donkere chocolade min 70% cacao

Topping:
Slagroom om te spuiten: 150 ml slagroom + koffielepel suiker stijf kloppen
Chocolade schilfers, sprinkels, bolletjes, speculoos, koekjes naar keuze…

Bereidingswijze

Klop het vanillemerg, de dooiers, de maizena en de helft van de suiker luchtig op.

Doe de helft van de suiker samen met de uitgeschraapte vanillestok in een pot met de melk.

Laat zachtjes opkoken.

Eens het kookt, giet je de helft van de kokende melk op de dooiers, roer alles los en giet alles weer in de pot.

Laat zachtjes opkoken en neem van het vuur, roer en nu de chocolade in tot volledig gesmolten, klop goed onder elkaar tot de gesmolten chocolade er volledig onder gemengd is.

Dek af met plastiekfolie en laat afkoelen in de koelkast.

Werk af met slagroom en een speculooskoekje of wat chocolade schilfers, sprinkels…