Chocoladepudding

  • 30min
  • 6P
  • Easy

Eéns je chocolade pudding zelf gemaakt hebt, ga je voor niks anders meer. Je hebt er niet zot veel ingrediënten voor nodig en je draait het ook in 123 in elkaar. Ik eet hem het liefst met wat slagroom op. Mijn mémé kocht die altijd in potjes voor ons. 🙂 Heerlijk nostalgisch voor mij!

Ingrediënten voor 6 glaasjes

750 ml melk
1 vanillestok
250 g kokosbloesemsuiker
9 dooiers
50 g maizena
150 g donkere chocolade min 70% cacao

Topping:
Slagroom om te spuiten: 150 ml slagroom + koffielepel suiker stijf kloppen
Chocolade schilfers, sprinkels, bolletjes, speculoos, koekjes naar keuze…

Bereidingswijze

Klop het vanillemerg, de dooiers, de maizena en de helft van de suiker luchtig op.

Doe de helft van de suiker samen met de uitgeschraapte vanillestok in een pot met de melk.

Laat zachtjes opkoken.

Eens het kookt, giet je de helft van de kokende melk op de dooiers, roer alles los en giet alles weer in de pot.

Laat zachtjes opkoken en neem van het vuur, roer en nu de chocolade in tot volledig gesmolten, klop goed onder elkaar tot de gesmolten chocolade er volledig onder gemengd is.

Dek af met plastiekfolie en laat afkoelen in de koelkast.

Werk af met slagroom en een speculooskoekje of wat chocolade schilfers, sprinkels…

De tijd die nodig is voor de chocoladepudding om stevig te worden, varieert, maar meestal duurt het 2 tot 4 uur in de koelkast. Het is het beste om het een nachtje te laten opstijven voor een optimale textuur.

Het is beter om de chocoladepudding af te dekken met plasticfolie of deksels op de kommen of schaaltjes voordat je het in de koelkast zet. Hierdoor voorkom je dat er een vel op de pudding vormt.

Ja, als je van warme pudding houdt, kun je de chocoladepudding direct na het koken serveren. Het zal een iets vloeibaardere textuur hebben, maar nog steeds heerlijk zijn.