Chocolate chip cookies

  • 1u opstijven + 20min bereiding
  • 16st
  • Easy

Deze chocolate chip cookies van Grace zijn zeer easy, very chewy en absoluut een smaakbom! Om deze cookies te maken meng je gewoon alles onder elkaar, vorm je balletjes, die laat je opstijven en dan nog afbakken! Plezier gegarandeerd 🙂

Ingrediënten (16 st)

170 g zachte boter
240 g blonde suiker
1 ei en 1 dooier
Vanille extract
350 g bloem
1 tl bakpoeder
1 tl zout
240 g donkere chocolade
1 handvol m&m’s met pindanoten

Bereidingswijze

Klop de boter en de suiker even op en voeg de rest van de ingrediënten eronder, behalve chocolade en m&m’s . Pas als alles goed onder elkaar gemengd is mogen ze er op laatste bij en kort mengen.

Met een ijsbolschepper of lepel schep je porties, maak er balletjes van en die leg je op een bord of plateau, dek af en laat 1 u opstijven in de koelkast.

Leg 6 balletjes per bakplaat want ze vloeien echt mooi open. Bak een 11 à 14 minuten in een voorverwarmde oven op 175°. Laat afkoelen en tast toe!

Je kan het rauwe deeg, verdeeld in bolletjes, ingepakt invriezen. Je bewaart de cookies best in een afgesloten doos gedurende 6 dagen. Steek ze eventueel opnieuw 3min in voorverwarmde oven.