Cinnamon rolls met speltbloem

  • 30min rijzen + 90min bakken in de oven
  • 12 rolls
  • Next level

De meest waanzinnige ontbijtkoeken, briochedeeg gevuld met kaneel.

Ingrediënten (voor 12 rolls)

Deeg:
400 g speltbloem
11 g droge gist (of een half pakje verse gist)
30 g kokosbloemsuiker
8 g zout
80 g solo patisserie
1 ei
240 ml melk op kamertemperatuur

Vulling:
50 g boter
100 g kokosbloesemsuiker
1 el kaneel poeder
1 vanillestok
1 el water

Bereidingswijze

Deeg:
Doe alle ingrediënten in een mixer en kneed tot het ongeveer onder elkaar gemengd is. Zet dan de mixer iets hoger, en kneed het deeg tot het loskomt van de kom, gedurende +/5 à 8 min.

Dat rekbare deeg leg je op een folie, pak je in en laat je opstijven in de koelkast, voor minimum 1 uur.

Vulling:
Meng de ingrediënten en klop ze los tot een romige mengeling.

De volgende stap is het deeg uitrollen. Strooi wat bloem op het werkblad. Strooi een beetje bloem op het deeg, en rol uit tot 0,5 cm dikte. Werk zoveel mogelijk in een rechthoek/vierkant.

Smeer de vulling over het deeg uit, en rol voorzichtig van onderaan op. Snij in twaalf gelijke stukken. Vet een bakvorm in met margarine. Verdeel de kaneelbroodjes over de vorm met de binnenkant naar boven.

Laat 30 min. rijzen, zodat ze mooi tegen elkaar kleven (dat gaat sneller in oven van 40°).

Bak ze af in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 30 à 35 minuten.

Laat even afkoelen en je kan genieten!

Meestal zie je op cinnamon rolls een icing met creamcheese, dat kan, maar voor mij zijn ze af zo, geef me een lekkere kop koffie erbij en I’m in heaven!

Partners

In samenwerking met Solo.

Ja, dat kan. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur en verpak ze luchtdicht voordat je ze in de vriezer legt.