Club Sandwich

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten (voor 4 personen)

12 sneden vierkant brood (wit of grijs )
½ icebergsla
8 el verse mayonaise + 1 el mosterd
2 grote tomaten
4 hardgekookte eieren
4 grote augurken
3 kippenborsten
8 sneetjes gezouten spek
4 sneetjes belegen kaas

Bereidingswijze

Snijd de kippenborsten horizontaal in heel dunne schijfjes en kruid ze met peper en zout. Leg het spek op een bakplaat met bakpapier en bak het gedurende 10 minuten krokant in de oven op 180° C. Snijd de augurk, de eieren en de tomaten in schijfjes. Scheur de ijsbergsla in gelijke stukken. Bak de kippensneetjes in een klontje boter aan beide kanten goudbruin.

Toast de sneetjes brood en leg er 4 naast elkaar.

Besmeer ze met mayonaise en beleg elk sneetje vervolgens verder met kaas, sla, kip, tomaat, toast, augurk, eitjes, spek, tomaat, gebakken kip en eindig met een toast, onderaan ingesmeerd met mayonaise.  Steek er een prikker in en snijd schuin doormidden.

Een club sandwich kan zowel als lunch of diner worden gegeten, afhankelijk van de portiegrootte en de andere gerechten die je erbij serveert.

Nee, het is niet aan te raden om een club sandwich in te vriezen omdat het brood dan zacht kan worden en de groenten vochtig kunnen worden.