Croque madame

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Een croque monsieur met lekker veel kaas, in de pan gebakken met een gebakken spiegeleitje erop hmmmmmm! Een heerlijke klassieker, de dooier dient eigenlijk als saus, met een simpel slaatje erbij is dit helemaal top.

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 eitjes vrije uitloop
8 ronde sneetjes boerenbrood
4 sneetjes beenhesp
400 g gemalen jonge kaas
Peper en zout
Boter om te bakken

Garnituur:
1 grote tomaat
1 komkommer
Verse mayo

Bereidingswijze

Snij de tomaatjes en komkommer en verdeel op de borden, leg er een toefje mayo bij.

Leg op de 4 sneden brood een laag geraspte kaas, daarop de hesp en opnieuw geraspte kaas.

Leg de 4 sneetjes brood erop en besmeer de buitenkant met boter.

Bak eerst de eitjes sunny side up met peper van de molen en zout, opgelet: de dooier moet nog lopend zijn, hou opzij.

Laat een koekenpan opwarmen op het vuur, leg de croque met de boterkant in de pan.

Laat een 2-tal min. bakken zodat kaas smelt, voeg boter toe aan de pan en draai de croques om, bak ze nog een 2-tal minuutjes langs de andere kant.

Snij ze doormidden en leg ze op het bord met de gebakken eitjes erop.