Croque wafel

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Ja ze, dit is een gewone croque die we in een wafelijzer bakken voor dubbel zoveel fun. 🙂 Je kiest je brood, kaas en waarom eens geen sneetje vleesbrood, fijne sneetjes tomaat en klaar! Wie is er nu geen fan van deze klassieker met smeltende kaas?

Ingrediënten (voor 4 personen)

16 Sneetjes wit brood
21 sneetjes kaas
21 sneetjes vleesbrood Strasbourg
3 tomaten in fijne schijfjes
Wat koolzaadolie om in te smeren

Bereidingswijze

Leg 8 sneetjes brood op een plank.

Leg er 1 sneetje kaas op, 1 sneetje hespenworst en 3 sneetjes tomaat, weer ½ snee kaas en leg de 8 andere boterhammen erop.

Smeer beide onderste kanten in met wat koolzaadolie.

Bak 3-tal min op medium high, bak de rest op dezelfde manier af.

Serveer onmiddellijk.

Je kunt bijvoorbeeld Gruyère, Emmentaler of Cheddar kaas gebruiken voor dit gerecht.

Ja, je kunt dit gerecht van tevoren maken en bewaren in de koelkast voordat je het serveert.

Je kunt bijvoorbeeld een frisse salade serveren als bijgerecht bij dit gerecht.