Crunchy oil

  • 15min

De beste crunchy chili olie is homemade! Deze trend komt overwaaien uit Azië en is heerlijk als extra topping bij wraps en noedels, maar ook als dip saus bij de apero. De mogelijkheden met deze topper zijn eindeloos!

Ingrediënten voor de crispy chili oilie

3 kleine uien of sjalotten
1 dikke bol look
180 g gochugaru
2 el chiliflakes
1 el sechuan peper
2 el geroosterd sesamzaad
1 el sesamolie
1 el soja saus
1 el agave
1 kl zout
1 stokje kaneel
3 stuk steranijs
450 ml koolzaadolie  

Bereidingswijze

Snij look en sjalot in fijne schijfjes, doe in een steelpannetje en voeg de olie erbij. Zet op vuur en laat sudderen tot ze mooi gekleurd zijn.  

Ondertussen doe je alle andere ingrediënten in een kom en zet er een zeef op . 

Giet de hete olie met de ui en look in de kom door de zeef, laat uitlekken en snij de crunchy look en ui grof. Voeg erbij, doe alles in een bokaal met deksel, min 3 maand houdbaar. Smaakt heerlijk op alles eigenlijk.