Eendenborst op geroosterde knolselderpuree met frisse bosbessensaus

  • 30min
  • 4P
  • Next level

Dit is toch wel feest!  Die smaken en kleuren… heerlijk!

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 kleine of 2 grote eendenborsten

Voor de saus:
400 g diepvries bosbessen
Sap van 1 sinaasappel
Zwarte peper
1 el ciderazijn

Voor de puree:
1 grote knolselder (800 g geschild)
1 ui
2 teentjes look
3 el olijfolie
Pezo
600 ml warme kippenbouillon
Klontje boter
Zeste van 1 citroen

Bereidingswijze

Schil de knolselder en snij in stukken van 3 à 4 cm.

Snij de look en ui fijn, meng alles met peper en zout en olie onder elkaar en leg op een bakplaat met bakpapier.

Laat gedurende 30 min roosteren op 180°C tot de knolselder gaar is.

Mix met de bouillon en het klontje boter.  Rasp de zeste erover.

Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje en laat even opkoken.

Wil je een dikkere saus, dan kan je eventueel binden met wat maïzena.

Maak insnijdingen in de vetrand van de eendenborstfilets en leg ze in een warme pan.

Het vet gaat smelten. Laat ze zeker 2 à 3 minuten liggen op de vetkant om verder te garen. De pan mag niet te heet zijn, anders gaat het snel verbranden.

Draai dan de eendenborsten om op de vleeskant en bak nog 2 min verder. Leg ze vervolgens op een keukenpapier en laat 5 min rusten alvorens te snijden. Hou ze warm in de oven aan 40°C.

Snij het vlees in schijfjes en dien op met de saus en de puree.

Ja, de knolselderijpuree kan van tevoren worden gemaakt en opgewarmd voordat de eendenborst wordt gebakken. De saus kan ook van tevoren worden gemaakt en opgewarmd voordat deze wordt geserveerd.