Fajita met kip, mango paprika salade en jalapeño mayonaise

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Een fajita is mega tof om op tafel te zetten, zoveel smaken en good vibes! Deze worden niet opgerold, maar geplooid als een soort envelopje zodat er niks lekkers kan ontsnappen, haha! Easy tasty tex mex op zijn best! 

Ingrediënten (voor 4 personen)

800 g kippenbillen, vlees zonder been 
1 zakje fajita mix 
Arachideolie om in te bakken
8 tortilla’s  

Jalapeño mayo:
1 ei 
30ml arachideolie 
Zout 
1 el mosterd 
2 el opgelegde jalapeño pepers zonder sap 
2 kl honing 

Mangosalade:
grote, rijpe mango 
1 rode ui 
1 groene & rode paprika 
Zwarte peper en zout 
4 el azijn 
6 el koolzaadolie 
1 bot platte peterselie  

Bereidingswijze

Kip:
Snij het vlees van de kippendijen in reepjes, doe in een kom en meng er de fajitakruiden onder, laat even staan.

Maak ondertussen de mayo en mango salade. 

Jalapeño mayo:
Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.  

Doe alle ingrediënten in hoge maatbeker.  

Begin onderaan met je staafmixer en werk langzaam naar boven.  

Proef en kruid eventueel wat bij.  

Mangosalade:  

Snij alle ingrediënten in fijne blokjes en meng onder elkaar. 

 

Verwarm de tortilla’s in de pan, oven of microgolf.  

Bak de reepjes kip aan in een warme pan met olie, kleur ze goed aan! 

Zet alle ingrediënten in aparte potjes op tafel, begin je fajita maar te vullen en laat de korte vakantie beginnen. 🙂

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.