Gebakken varkensspiering met ratatouille uit de oven

  • 60min
  • 4P
  • Easy

Een heerlijk klassiek gerecht met een sappig stuk varkensvlees van bij ons. Deze mooie schotel krijgt kleur en is boordevol groenten door de ratatouille. Die kan je klaarmaken als saus door alle groenten in blokjes te snijden, of iets feestelijker door de groenten trapsgewijs te dresseren.

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 spiering koteletten
1 klont boter
1 sjalot
Tak salie en tijm
Peper & zout

Ratatouille:
Olijfolie
1 ajuin
4 teen look
1 gele en 2 rode paprika
Peper en zout
1 kl oregano
1 el balsamico crème
400 g cubetti in blik
1 kl tabasco
1 smalle lange aubergine
1 courgette
3 tomaten

1 el tijmblaadjes
2 el olijfolie

Bereidingswijze

Ratatouille:
Snij de ui en look fijn, stoof aan in olie en kruid met peper en zout.

Snij de rode paprika fijn en voeg toe samen met de cubetti, balsamico, peper, zout, oregano en tabasco, laat even onder deksel sudderen.

Snij de aubergine, courgette en tomaat in dunne schijfjes.

Snij de paprika in vier en dan in ongeveer even grote vierkanten als de courgette.

Doe de mooi ingedikte saus in een ovenschaal, neem nu telkens een schijf aubergine, tomaat, courgette en paprika en schik ze recht in de saus, doe zo verder tot alles is opgebruikt en de schotel vol is.

Meng de tijm en olie met peper en zout en smeer over het geheel.

Bedek de schotel met aluminiumfolie en steek 40 min in oven van 195°.

Neem de folie eraf en laat nog even een 10-tal minuten verder kleuren.

Vlees:
Kruid het vlees met peper en zout, laat de boter smelten in de pan en kleur elke kant mooi goudbruin samen met de doormidden gesneden sjalot en kruiden.

Overgiet het vlees geregeld met de schuimende boter.

Serveer eventueel met frietjes, rijst of patatjes.

Partner

In samenwerking met “Lekker van bij ons”.

Ja, je kunt dit gerecht van tevoren maken en het in de oven opwarmen voordat je het serveert. Zorg ervoor dat de varkensspering niet te droog wordt bij het opwarmen.