Gegratineerde spruitjes met rozemarijn en citroen

  • 35min
  • 4P
  • Easy

Een ovenschotel van spruitjes, citroen, rozemarijn en kokosroom, met een krokant korstje van broodkruim en kaasEen zalige side dish voor bij een stuk wild of met gebakken spek. 

Ingrediënten

750 g spruitjes
Zeste van 1 citroen
Peper en zout
Muskaatnoot
300 ml kokosroom
2 el takjes rozemarijn
50 g panko
50 g geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Verwijder de minder mooie blaadjes van de spruitjes en snij ze doormidden.

Kook ze 4 min in kokend water, giet af, spoel 30 sec met koud water en laat ze goed uitlekken, schud ze eventueel eens door een propere handdoek.

Doe ze in een ovenschaal.

Meng de room met de zeste, kruid gulzig met peper van de molen, zout en muskaatnoot en een helft van de fijngesneden rozemarijn, giet over de spruitjes, meng nog eens onder elkaar.

Meng panko, kaas en rozemarijn onder elkaar en strooi over de spruitjes.

Laat 25 à 30 min mooi gratineren op 185 °.

Tip

Je kan het gerust ook de dag ervoor klaarmaken.

Ben je fan van de spruitjes spek combo dan kan je ook gebakken spekreepjes onder de spruitjes mengen.

Ja, dit gerecht is heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld vlees of vis.

Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.