Mais op de bbq

  • 20min
  • 4P
  • Next level

Maïs op de bbq is altijd een winner, lekker zoet en met de sambal boter een perfecte combo! Groot en klein zetten hier graag hun tanden in dus als je gaat bbqen en je ziet ze vers of voorgekookt liggen, meenemen die handel!

Ingrediënten

4 maiskolven, voorgekookt in ruim gezouten water met klontje boter
Half pakje boter
2 el sambal oelek (je kan ook sriracha gebruiken)
1 blok parmigiano reggiano

Het recept voor de gamba’s op de bbq vind je hier

Bereidingswijze

Laat je BBQ verwarmen heet worden tot 240°C.

Doe een half pakje boter in een vuurvast pannetje en laat dit schuimen in de bbq tot je bruine hazelnootboter krijgt, dan zie je een bruin randje in de pan.

Grill de maiskolven ondertussen rondom rond aan en leg op een schotel.

Haal de boter uit de BBQ en giet deze bij de sambal die je al in een kom hebt gedaan.

Meng goed onder elkaar.

Giet de mengeling van boter en sambal over de maïs.

Rasp er massa’s Parmezaanse kaas over.

Voor de jonge kinderen doe je er na het grillen wat boter over en veeeeel Parmezaanse kaas.

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.