Gepekelde daikon met gember

  • 15min
  • 4P
  • Easy

Daikon die grote witte lange radijs die je telkens ziet liggen, maar je nooit meepakt omdat je niet goed weet hoe je die moet klaarmaken. Wel, vanaf vandaag verandert dit! Zo eenvoudig is het: gewoon in stukken snijden, een mega simpele lekkere pekel erbij en je hebt een geweldige side dish voor bij al je rijstgerechten of in salades.

Ingrediënten

1 daikon
1 tl zout
4 cm gember
2 el rijstazijn
1 grote plastiek zak met zipper

Bereidingswijze

Schil de daikon en snij hem in dikke balkjes van ongeveer 1 cm, doe in de zak.

Schil de gember, snij in fijne plakjes en dan in fijne julienne.

Voeg samen toe in de zak met het zout en azijn, zip dicht en schud goed zodat alles mooi gemengd is.

Laat min 1u rusten in koelkast, haal hem eruit, en hij is klaar om op te eten.

De gepekelde daikon kan tot 1 week in de koelkast worden bewaard.

Ja, gepekelde daikon is een populaire topping voor sushi.

Het wordt niet aanbevolen om het pekelproces te versnellen door de daikon te verwarmen, omdat dit de textuur en smaak kan beïnvloeden. Het is beter om de daikon langzaam te pekelen voor de beste smaak en textuur.