Geroosterde knolseldersoep

  • 50min
  • 4P
  • Easy

Mijn lievelingssoep in de winter! Door de knolselder eerst te roosteren in de oven krijgt ze een zoetere en vollere smaak. Geserveerd met krokante kikkererwten krijg je een heerlijk gezond vullende maaltijdsoep. De crispy chickpeas zijn ook lekker als borrelnootjes.

Ingrediënten

Soep
1200 g knolselder
1 grote ui
1 volledige bol look
2 takken tijm
1400 ml warme kippen- of groentebouillon
Peper en zout
4 el olijfolie

Crispy geroosterde kikkererwten
250 g gespoelde kikkererwten
1 kl gerookt paprikapoeder
½ kl zwarte peper
1 tl zout
3 el olijfolie
1 el maïzena

Afwerken met
Olijfolie
Plukjes dille

Bereidingswijze

Schil de knolselder en ui en snij ze in gelijke stukken.

Snij de bovenste topjes van de lookbol eraf.

Rooster alle ingrediënten gedurende 35 à 40 min in een ovenschaal met 2 el olijfolie, peper, zout en tijm op 190°C.

Meng ondertussen alle ingrediënten onder de kikkererwten en giet uit in andere ovenschotel.

Hou ze mooi uit elkaar, steek ze erbij in de oven, grill een 25-tal min of tot ze crispy zijn, zet opzij.

Knijp de gekonfijte look uit in een blender, mix ze samen met de gegrilde groenten en de bouillon mooi fijn.

Doe het in 2x om alles makkelijk te blenden.

Doe alles in een kookpot en warm weer op, proef en kruid eventueel af.

Serveer in een diep bord.

Versier de soep met de kikkererwten, dille en wat druppels olijfolie.