Gevuld koolblad met vegetarisch gehakt

  • 1u
  • 4P
  • Next level

Een heerlijk vegetarisch feestgerecht! De vulling is gemaakt van kruidige gebakken paddenstoelen en linzen, een saus van geroosterde prei, geconfijt witloof en knolselderpuree. Een waar feest, ik beloof het je!

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 Koolbladeren van een Chinese kool

Ingrediënten vegetarisch gehakt:
2 el koolzaadolie
150 g bospaddenstoelen mix fijn gehakt
2 teen look fijn gesneden
80 g sjalotten fijn gesneden
300 g uitgelekte gespoelde linzen uit blik of bokaal
1 tl tijmtakjes
1 el fijn gehakte peterselie
1 el tomatenconcentraat
15 g gedroogde cranberries grof gehakt
25 g geroosterde hazelnoten grof gehakt

4 takjes rozemarijn om af te werken

Ingrediënten knolselderpuree:
700 g knolselder
300 g aardappelen loskokend
Pezo
Muskaatnoot
150 g boter

Ingrediënten gekarameliseerd witloof:
50 g boter
500 g witloof
1tl peper
1 tl zout
½ tl muskaatnoot
30 g bruine suiker

Ingrediënten preisaus:
300 g prei
50 ml maïsolie
Pezo
250 ml groentebouillon
100 g zure room

Bereidingswijze

Stoom koolbladen 15 min tot ze slap zijn, je kan ze ook koken.

Dep ze goed droog, snij dikste achterzijde eraf.

Bereiding vegetarisch gehakt:
Kleur sjalot aan in olie, voeg paddenstoelen en look bij, bak 5 minutjes, kruiden met pezo, tomatenconcentraat, kruiden en rest van de ingrediënten toevoegen, eventjes laten meebakken en van het vuur nemen.

Plet de linzen grof of cutter ze, meng samen met paddenstoelen mengeling, verdeel in 4 en maak er ovale vormen van en druk goed aan.

Dep de koolbladen goed droog. Leg de stam voor je met daarop je vulling van onder te beginnen

Rol naar boven tot einde van het blad, vouw zijkanten eronder en maak een mooie ovale vorm

Leg in een ingevette ovenschaal, niet te dicht bij elkaar, smeer ze opnieuw in met een laagje olie, zo gaan ze mooi kleuren

Bak 15-20 min tot het koolblad mooi lichtbruin is

Bereiding knolselderpuree:
Schil de aardappelen en knolselder, snij ze in gelijke stukken en stoom 20 minuten tot ze zacht zijn.

Draai door passe-vite of stamp helemaal goed fijn met pureestamper.

Bereiding gekarameliseerd witloof:
Snij achterkant en harde kant uit witloof en snij fijn.

Doe boter in de pan, voeg witloof toe en de suiker, laat aanstoven en langzaam ckarameliseren, regelmatig roeren, tot een vaste geconfijte structuur.

Kruid naar einde toe met pezo en muskaatnoot.

Proef en kruid bij indien nodig.

Bereiding preisaus

Snij de gewassen prei in stukken, besprenkel met de olie, meng mooi onder elkaar en leg open op een bakplaat bekleed met bakpapier, kruid met peper en zout.

Rooster 20-25min totdat de prei mooi gaar is en ook geroosterd.

Doe ze in een blender, of met staafmixer in hoge pot, met bouillon en zure room, mix fijn, zeef door, proef, kruid eventueel bij, hou warm.

Dresseertips

Neem 4 warme borden en dresseer er 2 quenelles knolselder puree op met wat plaats tussen.

-Dresseer daartussen 2 quenelles geconfijt witloof

-Hierop presenteer je het gevuld koolblad

-Serveer er een beetje saus rond en werk af met takje rozemarijn

-Zet de rest van de warme saus en puree op tafel