Glutenvrij amandel-zonnebloempitten brood

  • 50min
  • 1 brood
  • Easy

Ingrediënten

250 g kwark
3 eieren
100 g amandelmeel
30 g kokosbloem
30 g chiazaad
6 g bakpoeder
Snuifje zout
Een handvol zonnebloempitten

Bereidingswijze

Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Besprenkel de bodem met zonnebloempitten.

Meng alle ingrediënten tot een homogene massa, giet deze in de vorm.

Strijk ze glad en bestrooi ze met zonnebloempitten of andere pitten/zaden.

Bak gedurende 40 minuten in de oven aan 180°. Laat afkoelen.

Bewaar in de koelkast.

Benodigdheden
Kenwood foodprocessor

Partners

In samenwerking met Kenwood,

en AEG.

Amandelmeel wordt gebruikt als alternatief voor tarwemeel omdat het van nature glutenvrij is en een rijke, nootachtige smaak heeft.

Ja, je kunt het brood invriezen. Snijd het brood in plakken en bewaar ze in een luchtdichte zak of container in de vriezer. Laat het ontdooien voordat je het serveert.