Glutenvrij zaden en pittenbrood

  • 1u
  • 1st
  • Easy

Dit zaden en pittenbrood is zo de maaaaax! Heerlijk makkelijk vezelrijk brood, maak je zonder kneden, rijzen of wachten. Alles gewoon mengen, kruiden, bakken, afkoelen en klaar! Ik hou enorm van de textuur, stevig maar toch helemaal niet droog. Kan je beleggen met alles wat je wil, let me know als je hem bakt.

Ingrediënten

150 g glutenvrije havermout
100 g lijnzaad
70 g zonnebloempitten
70 g pompoenpitten
70 g pistachenoten
50 g chiazaad
60 g gesmolten kokosolie
1 tl fleur de sel
1 dadel als je graag een toetsje zoet hebt
1 el van je favo kruiden: dukkah, za’atar, Italiaanse kruiden, tikka masala …
500 ml lauw water  

Bereidingswijze

Warm je oven voor op 180°. Snij de dadels fijn en meng ze samen met je kruiden, kokosolie en zout in het water.

Hak pistachenoten grof. Meng alle noten, pitten en zaden in een grote kom onder elkaar en roer het water eronder, blijf roeren tot al het water is opgenomen. Leg bakpapier in je bakvorm, schraap er alles in en smeer egaal uit. Strooi er nog wat zaden en pitten over en druk lichtjes aan.

Bak 40 min aan 180°C. Haal uit de bakvorm met bakpapier en steek weer in de oven. Laat hem in oven afkoelen.

Bewaart zeker een week, ingepakt in de koelkast.

Ja, je kunt dit brood invriezen. Laat het brood eerst volledig afkoelen voordat je het in de vriezer legt.

Hummus, avocado, tomaatjes en rucola is een lekker en gezond beleg voor dit zaden en pittenbrood.