Gourmet

  • 1u
  • 4P
  • Easy

Niets zo zalig dan met je familie of vrienden rond tafel zitten met pannetjes sissend vlees, sausjes en … topnotch side dishes uiteraard ! Voor het vlees kan je kiezen voor een kant en klare schotel van bij de slager, lekker makkelijk. Ik doe het liever zelf en kies mijn lievelings kwalitatieve stukken, die ik zelf in kleinere porties snijd: entrecote, picanha, witte pens, spiering, merguez, limousin gehakt voor burgers oh jaaaa 😀 !

Ingrediënten (voor 4 personen)

400 g vlees per persoon
Chipotle mayo
Salt en vinegar patatjes
Ajuintjes & bietjes, augurk … op azijn

Salade van witloof en knolselder: 
¼ van een grote knolselder
3 witloof stronken
1 ajuin
2 el verse mayonaise
extra el mosterd
Peper en zout

Salade van parmezaan en ansjovis: 
4 little gem slaatjes (of sla naar keuze)
3 ansjovis filets
1 el straffe mosterd
250 ml maisolie
Zwarte peper van de molen
1 el azijn
1 pijpajuintje
100 g parmezaan in blok
1 tl honing

Bereidingswijze

Vlees:
Maak van het limousin gehakt kleine burgertjes en rol de zijkant in gedroogde bieslook.

De picanha kan je in geconcasseerde peper duwen langs 1 kant.

Merguez in kleinere worstjes draaien.

Entrecote en spiering, doormidden en in dikke repen.

Witte pens in schijven.

Schik alles mooi op een plateau.

Witloof-knolselder salade:
Doe 2 el mayonaise met een koffielepel mosterd en 2 el water in een kom en roer los.

Snij de knolselder in fijne plakjes en dan in fijne reepjes en voeg toe.

Snij witloof en ajuin fijn en meng alles onder elkaar.

Salade van parmezaan en ansjovis:
Doe alle ingrediënten, behalve de sla, en de helft van de parmezaan in een hoge maatbeker.

Zet er de staafmixer in en mix alles fijn.

Snij de slaatjes in schijven en leg open op een bord.

Sprenkel de vinaigrette erover en rasp de rest van de kaas erover.

Denk ook aan de eventuele vegetariërs aan tafel: gemarineerde tofu, plantaardige worstjes, veggieburgers, paddenstoelen…

Extra saus tips