Groene peperroomsaus

  • 15min
  • 4P
  • Next level

Een heerlijke zelfgemaakte groene peperroom saus om bij gerechten met vlees te serveren. Een beetje minder hot als de peperroomsaus met geconcasseerde peperbollen, maar ook een zalig klassieke saus door de textuur van de groene peperbolletjes.  

Ingrediënten peperroomsaus (4 personen)

400 ml kalfsfond
1 shot glas cognac
2 el groene peperbolletjes, zonder sap
250 ml room
Snuifje zout  

Bereidingswijze

Spoel de peperbolletjes en laat ze uitlekken. 

Giet het vet uit de pan van je gebakken vlees naar keuze, voeg peperbolletjes toe en deglaceer van het vuur met de cognac, als je wil kan je even flamberen met een brandende lucifer door pan even schuin te houden en die ertegen te houden. Let op: hou je goed achteruit, neem de pan met een handdoek vast en zet dampkap daarvoor uit. Flamberen mag, maar moet niet.  

Voeg de kalfsfond en room toe, kruid met snuifje zout en laat alles even inkoken tot de saus de gewenste mooie dikte krijgt. Serveer onmiddellijk bij je vlees