Groentelasagne met courgette en paddenstoelen

  • 60min
  • 4P
  • Easy

Wat een bom aan groenten in deze lasagne! Hij is heerlijk en rijk van smaak. Laagjes groentesaus, pastavellen, kaas en extra groenten. Deze maak ik graag klaar in het weekend om dan gewoon op te warmen in de week om zalig, snel en gezonde comfortfood als avondmaal op te dienen.

Ingrediënten (voor 4 personen)

12 lasagne vellen (verse of gedroogde)
2 grote tomaten in dunne schijven gesneden
2 gele of groene courgettes
1 bakje witte paddenstoelen
2 mozzarella bollen in fijne schijfjes gesneden
150 g geraspte kaas
Peper en zout
Muskaatnoot
Olijfolie
500 ml tomatensaus met 7 groenten, je vindt het recept hier

Bereidingswijze

Snij de paddenstoelen in schijfjes en kleur ze aan met olijfolie met peper, zout en muskaatnoot in het bakaccessoire van de Airfryer op 180°C voor 8min. Giet ze uit in een kommetje op keukenpapier.

Snij de courgettes in schijfjes, besprenkel met ze olijfolie en kruid met peper en zout.

Grill ze in een grillpan aan de beide kanten. Hou opzij.

Begin met een laagje tomatensaus, daarop een lasagnevel. Ga verder met de champignons, courgette en mozzarella. Herhaal deze stappen en eindig met een laagje tomatensaus en een paar schijfjes mozzarella.

Werk af met geraspte kaas.

Bak 35 min op 150°C

Partners

In samenwerking met Philips.

Ja, je kunt de lasagnebladen vervangen door courgetteplakjes om het recept koolhydraatarm te maken.

Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een witte wijn zoals Chardonnay past het best bij deze groentelasagne.

Je kunt zowel verse als gedroogde lasagnebladen gebruiken. Als je gedroogde lasagnebladen gebruikt, moet je ze eerst koken voordat je ze in de lasagne gebruikt.