Groentetortilla met geroosterde zomerprei, en erwten-geitenkaas humus

  • 50min
  • 4 stuks
  • Easy

Wat is er fijner dan de tafel vol te zetten met kommetjes ingrediënten waarmee je een groentetortilla kan beleggen.

Een lekkere makkelijke manier om je dosis groenten binnen te hebben, verfrissend door de erwten-geitenkaashumus met munt en super easy om mee te nemen in je lunchbox!

Ingrediënten (voor 4 stuks)

4 groentetortilla’s, ik koos de rode biet tortilla
5 stuk zomerprei
150 ml kippen bouillon
Peper zout
Olijfolie
1 blokje feta
1 zakje rucola

150 g erwten
125 g geitenkaas
Peper &zout
10-tal baadjes munt

Bereidingswijze

Snij de prei tot in het midden van het witte deel open, zo kan je hem makkelijk spoelen en alle aarde verwijderen.

Leg bakpapier op een bakplaat, snij de prei in stukjes van 7cm ongeveer, besprenkel met olijfolie, kruid af met peper en zout.

Laat 25 min roosteren in een voorverwarmde oven aan 200°, giet er de bouillon bij en laat nog verder roosteren tot de bouillon is verdampt en prei zacht is, laat hem langer zitten moest het nodig zijn.

Mix alles voor de humus fijn en doe in een kommetje.

Verbrokkel de feta in stukjes in een kommetje, en doe ook de rucola in een kommetje met de fijn gesneden munt.

Smeer een goeie eetlepel humus uit op de groentetortilla.

Leg er een strook prei en notensla op, werk af met de feta en fijn gesneden munt.

Rol op and take a bite!

Partners

In samenwerking met No Fairytales.