HALLOWEEN zandkoekjes

  • 2u opstijven + 40 min
  • 4P
  • Easy

Oh jawel, uitsteek zandkoekjes blijven nog steeds mega populair! Deze zijn makkelijke Shortbread koekjes, zonder eieren, iets dikker en je hebt er maar een paar  ingrediënten voor nodig!

Normaal gezien zijn ze rechthoekig, maar voor Halloween mogen ze deze keer ook gerust in een griezelige pompoen of spookjes uitgestoken worden, nog wat opgriezelen met wat gekleurde icing en tadaaa, ready to go trick or treat!

Ingrediënten

300 g bloem
200 g boter op kamertemperatuur
100 g fijne suiker
1tl zout

Toppings:
Kleurstoffen zwart oranje
Fondant suiker of bloemsuiker opgeklopt met wat eiwit en een druppeltje citroen
Sprinkels

Bereidingswijze

Was je handen.

Doe alle ingrediënten voor de koekjes in een grote kom en kneed met je handen tot je een bal kan vormen, druk platter, pak in in verhoudfolie en laat min 2 u opstijven in de koelkast.

Haal 10 min voor je het deeg wil uitrollen uit de koelkast, rol uit tussen 2 bakpapieren tot ongeveer 0,5 cm dikte, prik er gaatjes in en steek de gewenste vormen uit.

Leg ze voorzichtig op een bakplaat met bakpapier en bak 20 tot 25 min droog op 155°.

Laat afkoelen.

Meng ondertussen de fondant met de verschillende kleurstoffen.

Als je bloemsuiker gebruikt: doe een hoop bloemsuiker in een kom, voeg een el eiwit in en een paar druppels citroensap.

Klop goed op, samen met wat kleurstof.

Versier de koekjes naar hartenlust…

Happy Halloween iedereen!!

Halloween zandkoekjes kunnen in een luchtdichte container ongeveer een week bewaard worden.