Hamburger met verse saus

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Zelf hamburgers maken is altijd feest! Een zacht broodje, een sappige vleesburger en een zelfgemaakt sausje erbij maakt het super duper voor Grace! Enfin, we zijn hier allemaal fan hoor!! Zelfgemaakte saus is ook de bom trouwens…

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 zachte hamburger broodjes
4 rundsburgers
Klont boter
Peper en zout
Schijfjes grote zoetzure augurk
Bicky-uitjes
1 grote tomaat in schijfjes
1 zoete ui in fijne ringen
¼ ice berg sla in fijne sliertjes

Verse saus:
4 el verse mayonnaise
3 el tomaten ketchup
1 ajuin fijn gesneden
1 kl mosterd
1 kl paprika poeder
2 el fijn gesneden zoetzure augurk

Bereidingswijze

Meng alles voor de saus onder elkaar.

Snij de broodjes doormidden en bak de binnenkant even aan in een koekenpan of steek ze even in de oven.

Snij de burgers doormidden, maak er balletjes van en druk ze tussen plastiek folie weer rond en dun, dezelfde grootte als de broodjes.

Bak de burgers in klontje boter kort en krachtig aan, saignant, en kruid met peper en zout.

Smeer saus op het onderste deel van de burger.

Leg het vlees erop, daarop de sla, augurk, uitjes, tomaat.

Bestrijk het deksel van de burger met saus, en leg erboven op.

Hap binnen, smakelijk!

Frietjes, aardappelwedges, zoete aardappelfrietjes en coleslaw passen goed bij een hamburger.

Het beste gehakt voor hamburgers is rundergehakt met een hoog vetpercentage, zoals 20% vet. Dit zorgt ervoor dat de burgers sappiger en smaakvoller zijn.

Ja, je kunt de hamburger ook op de grill bereiden voor een extra rokerige smaak. Zorg ervoor dat de grill goed heet is en de hamburger niet te lang bakt om uitdroging te voorkomen.