Hangover-pasta

  • 20min
  • 1P
  • Easy

Ingrediënten (1 persoon)

1 teentje look
1 rood pepertje
2 limoenzestes van 1 op 4 cm
1 el olijfolie
120 g capellini
2 fijne sneetjes rauwe ham (Ganda, Parma…)
40 g Parmezaanse kaas (of meer)

Instructies

Na een lange nacht dansen heeft mijn lichaam gewoon iets stevigs en héél pikants nodig om te recupereren. Mijn hangover-pasta is stilaan legendarisch! Niet te veel werk en heerlijk; een slaatje zou niet volstaan, hoor!

Hak de look en het pepertje fijn.

Stoof de limoen, de look en het pepertje op een heel laag vuurtje in een eetlepel olijfolie.

Kook de pasta al dente.

Haal het mengsel door de hete pasta en voeg er als laatste de ham en de kaas bij.

Tip

Dit smaakt nog beter languit in de zetel. En dan terug een dutje…

Je kunt verschillende soorten pasta gebruiken, zoals spaghetti, penne of fusilli. Kies de pasta die je het lekkerst vindt.

Ja, je kunt de Hangover-pasta van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Warm het op in de magnetron of op het fornuis voordat je het serveert.