Havermout-chia pannenkoeken

  • 30min
  • Easy

Ingrediënten

80 g havermoutbloem
30 g chiazaad (20 min geweekt in 250 ml water)
1 snuif bakpoeder
180 ml plantaardige melk
1 kl agave
kokosolie om te bakken

200 g kokosyoghurt
3 el ontdooide frambozen
Agavesiroop

Bereidingswijze

Plet de frambozen onder de kokosyoghurt.

Doe alle ingrediënten voor de pannenkoeken in een kom en meng even goed door elkaar.

Laat 15 min rusten (of maak het deeg de dag voordien).

Verhit wat olie in een koekenpan en giet kleine pannenkoekjes van het beslag.

Laat ze even bakken tot je gaatjes ziet en flip ze dan om.

Bak verder op een matig vuur.

Serveer met de frambozenyoghurt.

Tip

Voor Grace serveer ik er wat extra agave bij.
Ze gaan soms ook mee in haar brooddoos als vieruurtje.

Het is het beste om het pannenkoekenbeslag met de hand te mengen en ervoor te zorgen dat alle ingrediënten goed zijn opgenomen.

Ja, je kunt haver-chia pannenkoeken invriezen en later opwarmen in de magnetron of oven.

Haver-chia pannenkoeken zijn over het algemeen gezonder dan traditionele pannenkoeken, omdat ze minder calorieën en koolhydraten bevatten en meer vezels en eiwitten.