Havermoutkoekjes met banaan en chocolade

  • 30min
  • 30 stuks
  • Easy

Ingrediënten (30 koekjes)

1,5 banaan
75 g pure chocolade
75 g cashewnoten
200 g havermout
40 g geraspte kokos
120 g dadelpasta of dadels
60 g kokosolie

Instructies

Dit gezonde tussendoortje gaat erin als koek.

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Pel de banaan en snijd hem in stukjes. Hak de chocolade en de cashewnoten grof.
3. Doe de havermout, de geraspte kokos, de dadelpasta, de kokosolie, de chocolade en de cashewnoten in een kom.
4. Voeg de banaan toe.
5. Meng tot een homogeen deeg.
6. Rol het deeg tot balletjes.
7. Leg de balletjes op een vel bakpapier op een bakplaat. Laat wat tussenruimte tussen de balletjes, want de koekjes vloeien een beetje uit.
8. Zet 20 minuten in de oven.
9. Laat afkoelen.

Dit recept is afkomstig uit het boek “Op de groei 2“.

Bewaar de koekjes in een luchtdichte doos of zakje op kamertemperatuur en ze blijven tot 5 dagen lekker.
Je kan de koekjes ook invriezen en tot 3 maanden bewaren. Zorg ervoor dat je ze goed verpakt in plasticfolie of in een luchtdichte doos.