Hibiscus siroop

  • 15min

Ingrediënten

150 ml water  

150 ml fijne suiker  

2 el gedroogde hibiscus bloemen  

Bereidingswijze

Breng water aan de kook, voeg de bloemen en suiker toe en haal de pan van het vuur. Roer even door en laat afkoelen.

Zeef de siroop door in een flesje en bewaar in koelkast (meer dan 1 maand houdbaar).

Lekker op je ontbijtgranen, met spuitwater en in cocktails of mocktails.  

Hibiscus siroop bevat vitamine C en antioxidanten. Het is echter wel een suikerhoudend product, dus gebruik het met mate.

Ja, hibiscus siroop kan ingevroren worden. Giet het in een ijsblokjeshouder en gebruik het later om drankjes te maken.

Ja, je kunt ook verse hibiscus bloemen gebruiken om siroop te maken. Je hebt echter wel meer bloemen nodig dan gedroogde bloemen.

Hibiscus siroop kan gebruikt worden als zoetstof voor drankjes zoals limonade, ijsthee en cocktails. Het kan ook gebruikt worden als ingrediënt in desserts en gebak.