Hummus van gemarineerde rode biet

  • 90min stomen + 10min
  • 4P
  • Easy

Niet met zomaar rode biet, maar rode biet die je zelf gaart met een vacuüm machientje! Het is geweldig, de vacuüm bereiding zorgt ervoor dat de maximale kwaliteit van elk ingrediënt bewaard wordt op elk vlak: van textuur tot smaak en voedingsstoffen. De kleur is ook prachtig, ja zelfs een beetje sexy als ik dat mag zeggen 😉

Ingrediënten

Rode biet vacuüm bereid:
500 g rode biet
Snuif zout

Hummus:
500 g rode biet vacuüm gegaard
2 el tahin
Sap en zeste van 1 limoen
2 teentjes look
Peper van de molen
2 el olijfolie
Zout

Garnituur:
½ Granaatappel
Wat takjes citroentijm

Bereidingswijze

Rode bieten vacuüm trekken:

Schil de rode biet, snij in stukken.

Maak een zak door van de plastiek rol een stuk af te snijden, en te sealen.

Doe er de rode bieten en het snuifje zout in.

Trek vacuüm en stoom 1u30 op 95°.

Leg in ijswater, droog af, en bewaar in de koelkast of in de freezer.

De bieten zijn nu klaar voor consumptie of te verwerken in een bereiding.

Hummus:

Doe de rode biet samen met de ingrediënten in een blender en cutter, of mix alles fijn met een staafmixer.

Proef en kruid af.

Giet in een half diep bord, strooi er de granaatappelpitjes op en werk rijkelijk af met je beste olijfolie en citroentijm.

Serveer met bv rauwe selder sticks of met zelfgemaakte crackers.

Tip

Probeer zeker eens met andere harde groenten zoals knolselder, pompoen, andere knolgewassen… Eens uit het ijsbad zijn de groenten klaar om op te eten, je kan ze koud serveren in een salade, nog roosteren, of er bv een stoemp mee maken.